• Michaël van Doesburg (l) en Hans van der Pas willen dat iedere gast zich thuisvoelt.

    Babs Bouwman

Unieke smaken en gerechten

DOORN Met tevredenheid blikken eigenaren Hans van der Pas en Michaël van Doesburg terug op vorig jaar. Want veel mensen hebben hun Restaurant Zes gevonden en herontdekt. Gewaagd om een nieuw restaurant te beginnen op een oude locatie: daar waren ze het over eens. Maar dat zagen deze Brabantse gastvrije ondernemers niet als obstakel. Immers de komst van nieuwe eigenaren betekent ook een andere identiteit, kwaliteit en gezelligheid. Dat is wat doorklinkt in de internet recensies. Restaurant Zes scoort maar liefst een 8 en hoger. Hoogste tijd om kennis te komen maken met de smaken van Zes.

Babs Bouwman

De afgelopen maanden werkten de eigenaren hard om hun nieuwe zaak aan het Doornse kruispunt op de kaart te zetten en het vertrouwen van klanten te winnen. De kaart spannend houden en spannender te maken met nog mooiere gerechten zien zij als een uitdaging. Restaurant Zes is uniek vanwege het proeverij-concept. Voor een vast bedrag kun je onbegrensd kiezen uit 33 kleine gerechten. Elk met een eigen identiteit, smaak en kleur. Volgens een zeer tevreden gast, tevens allerhande-recensent, heeft de proeverij goede smaken en zijn de borden prachtig opgemaakt. De huidige kaart laat veel winterse producten zien met onder andere pastinaak, pompoen, gepofte biet en venkel. De vegetarische bloemkool steak vinden velen heel compleet en vooral verrassend lekker. Chefkok van Doesburg verspilt zo min mogelijk tijdens het bereiden. De hele bloemkool wordt gebruikt: zelfs het blad. Overigens geldt dat ook voor de gepofte biet met mierikswortelcrème. Samen met Carsten van Burg, zijn rechterhand in de keuken, maakt hij alle gerechten helemaal zelf. Liefst zoveel mogelijk biologisch.

LOKAAL ,,Het zou mooi zijn als iedereen ons kent als de Huiskamer van Doorn", zegt Hans van der Pas. ,,En dat iedereen zich bij ons thuis voelt". Niet alleen voor een diner, maar ook voor een kopje koffie met heerlijke appeltaart van de lokale bakker, een lekkere lunch met lokaal spelt of oerbrood of voor een glas wijn na een heerlijke wandeling kun je neerstrijken bij Zes. Vanaf het voorjaar kun je er ook terecht voor een lekker lokaal biertje. Liefst werken de eigenaren zoveel mogelijk met lokale leveranciers. Lokaal, duurzaam en zoveel mogelijk biologisch is sowieso hun motto. En wat ze het allerbelangrijkst vinden is hun gastvrijheid. Want iedereen die over de drempel stapt bij Restaurant Zes moet zich welkom voelen.

Zin om ook eens een ware smaaksensatie te beleven? Het proeverijmenu is in februari van dinsdag tot en met donderdag op vertoon van dit artikel tijdelijk 25 euro per persoon. Leuk om te weten dat de koks als het even kan de gerechten zelf uitserveren en toelichten.

Hans van der Pas en Michaël van Doesburg zijn ook dit jaar weer van plan om hun gasten het naar de zin te maken. Met dit winterse weer gezellig binnen en straks in het mooie voorjaar of de zomer lekker buiten op terras. Want Restaurant Zes ligt wat hen betreft op het mooiste plekje van Doorn.

Kijk ook op www.restaurantzes.nl