• Babs Bouwman

Black Friday: nu ook in Driebergen

Advertorial

DRIEBERGEN In de Verenigde Staten wordt Black Friday beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. Met speciale aanbiedingen worden veel mensen naar de winkels getrokken. De Driebergse ondernemers (Biz3B) haken komend weekend aan bij deze Amerikaanse traditie. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november doen veel winkeliers mee met deze actie. Ze zijn te herkennen aan de poster op de pui of winkelruit.

Babs Bouwman

,,Het zou mooi zijn als Driebergen zwart ziet van de mensen", zegt Rogier de Mol van De Mol Drankenspecialist.

INTERESSANT Door Black Friday te houden willen de ondernemers laten zien dat je eigenlijk alles wat je nodig hebt, kunt kopen in Driebergen. ,,Interessant voor alle inwoners van de Utrechtse Heuvelrug om je te realiseren dat je niet ver hoeft te rijden voor al je aankopen", vertelt Gert van den Berg van Van den Berg Sport. ,,Shoppen kan dit weekend extra voordelig. Want Black Friday is dé ideale manier om mooie aanbiedingen te scoren."

KORTINGEN De ondernemers slaan de handen ineen om het winkelen in Driebergen interessant te maken. Niet alleen op de Traaij, maar ook in winkelcentrum de Sluis en op het Kerkplein.

Stap een winkel binnen met een Black Friday uiting op het raam en ontdek wat er voor interessants bij zit. Van schoenenwinkel tot drogist. Maar ook de slijterij, delicatessenwinkels, sportzaak, boekhandel, kledingwinkel, schoonheidssalon en ga zo maar door.

De meeste ondernemers doen mee. De een ruimt zijn magazijn op. De ander heeft een actie. ,,Elke detaillist heeft wel spullen die aantrekkelijk zijn om te kopen. Profiteer van kortingen van maar liefst veertig, vijftig, zestig en soms wel zeventig procent."

KERSTMARKT Biz3B houdt veel activiteiten om Driebergen gezellig te maken voor het winkelend publiek, zoals afgelopen weekend de intocht van Sinterklaas. Op vrijdag 14 december houdt Biz3B een winterbraderie op de Traaij, compleet met ijsbaan.