• Chef Ewout Eleveld komt het culinaire team van Parc Broekhuizen versterken.

    Hans van de Vlekkert

Ewout Eleveld nieuwe chef Parc Broekhuizen

LEERSUM Chef Ewout Eleveld (41) komt het culinaire topteam op Parc Broekhuizen versterken. Eleveld was 17,5 jaar werkzaam als souschef en later als keukenchef in 'De Leest' in Vaassen. Dit driesterrenrestaurant van Jacob Jan Boerma sloot in december vorig jaar de deuren.

Edith Hazelzet

De jarenlange samenwerking tussen beiden wordt voortgezet op Parc Broekhuizen, waarvoor Jacob Jan Boerma sinds september 2017 culinair verantwoordelijk is. Eleveld is onder meer aangetrokken om het concept te ontwikkelen voor een tweede restaurant op het landgoed. Hiervan is al sinds de opening sprake maar vanwege vertraging met de verbouwing van de voormalige boerderij, en wisselingen in chefs en management, werd het een paar keer uitgesteld. Met de continuering van de Michelinster voor restaurant 'Voltaire' begin dit jaar en stabiliteit in het team, komt het er nu, als het goed is, wel van. 'Voltaire' blijft onder leiding staan van chefs Thomas Diepersloot en Robert Poel.

LOKALE GROENTEN Het tweede restaurant op Parc Broekhuizen zal waarschijnlijk net na de zomer van 2020 openen, aldus general manager Anita Bos. ,,Samen met Ewout Eleveld zullen we het concept ontwikkelen." Meer details hierover, of over de stijl en het interieur van het restaurant kan zij nog niet bekend maken. ,,Ewout Eleveld treedt met ingang van 1 maart bij ons in dienst, en dan gaan we hiermee aan de slag." De kans dat het een houtskoolrestaurant wordt in de gerestaureerde boerderij op Broekhuizen, zoals chef Marco Westmaas ooit voor zich zag, is klein volgens haar.

,,Maar wat we ook samen met Ewout gaan doen, kwalitatief wordt het altijd goed met een chef die jarenlang de rechterhand was van Jacob Jan Boerma." Eleveld werkt graag met lokale groenten. Deze zijn in de eigen moestuin van Parc Broekhuizen ruim voorhanden. Eerder zei hij over het werken met zelfgekweekte producten: ,,De tuin geeft ons inspiratie en bepaalt wat wij op het bord kunnen doen. Als koks zijn wij de creatieve factor om er een leuk en interessant gerecht van te maken. En als gast ben je constant aan het ontdekken wat je eigenlijk eet. Iedere hap is een verrassing."

VOORSPOEDIG Parc Broekhuizen timmert niet alleen aan de weg met de Michelinster voor restaurant 'Voltaire'. Het boutique hotel ontving al meerdere designprijzen, en ook qua evenementen lijkt het voorspoedig te lopen. 'Chefs at the Parc', de culinaire top met internationale chefs met samen tientallen Michelinsterren, is al jaren volgeboekt. De uitvoeringen van uiteenlopende opera's van 'The Fat Lady' trekken inmiddels een vast publiek. Diverse events rond exclusieve auto's vonden plaats op het landgoed.

En BN-ers weten de luxueuze buitenplaats als trouwlocatie te vinden. Zowel televisiepresentator Martijn Krabbé als voetballer Daley Blind traden er in 2019 in het huwelijk. Daarnaast vormde Parc Broekhuizen vorig jaar het decor voor een aantal videoclips, zoals 'Hij is van mij' van dj's Kris Kros Amsterdam met zangeressen Maan en Tabitha. Dit nummer stond ruim een half jaar in de hitlijsten, bereikte de nummer 1-positie en werd het meest gedownloade nummer van het hele jaar.