• Chef-kok Ferry Meerwijk, assistent-manager Diane Kaal en locatie-manager Leon Menning.

    Neeltje van Triest

'Eten bij De Waterspiegel is altijd een feestje'

MAURIK Pannenkoekenhuis De Waterspiegel draait een jaar naar alle tevredenheid. Locatiemanager Leon Menning vertelt zeer blij te zijn met alle tevreden gasten van het afgelopen jaar.

Menning: ,,Ik word er gewoon vrolijk van als gasten het naar hun zin hebben. Als ik zelf uit eten ga, vind ik het fijn om goed geholpen te worden. Dat gun ik mijn gasten ook, en vind het dan ook prettig om ze samen met mijn team in de watten te leggen. Onze gasten komen vanuit het hele land, mede door de unieke ligging aan het Eiland van Maurik. Tijdens de wintermaanden is het minder druk dan in de zomermaanden, maar in het weekend zitten we gewoon vol. We merken dat steeds meer gasten ons weten te vinden voor een goede lunch, naast onze pannenkoeken. Zo serveren wij diverse salades, carpaccio, gerookte zalm, uitsmijters, beachburgers en goed gevulde soepen. Daarnaast staan seizoengerechten zoals diverse stamppotten met spek en rookworst op de kaart. Met name onze erwtensoep valt nu goed in de smaak."

CREATIEF BELEG Op de pannenkoekenkaart staan alle zoete, appel-, spek- en kaasklassiekers. Maar ook, zoals de chef dat noemt, 'de luxere koeken'. Er blijken weinig gerechten te zijn die je niet ook op een pannenkoek kunt serveren: shoarma, wildstoof, pulled pork, en de winterklassieker strüdelpannenkoek. Ook is er een salade geitenkaaspannenkoek of carpacciopannenkoek. Door creatief te beleggen met moderne 'toppings' is een pannenkoek ook heel geschikt voor een romantisch uitje of zakelijk diner.

INTERIEUR Het strakke en warme interieur van de Waterspiegel is uniek. De tafels zijn mooi ingedekt, de stroop staat niet in een knijpfles, maar in een rustieke pot met houten lepel op tafel. De grote raampartijen geven het buiten binnen gevoel goed aan. Het is pannenkoeken eten 2.0.

De waterspiegel is het jaar rond, zeven dagen per week en bij uitstek geschikt voor allerlei bijeenkomsten. Zakelijk of met een grote familie. Verjaardagen, recepties en andere groepsaangelegenheden worden vaak geboekt. Opa en oma die hier met de hele familie een feestje geven, pannenkoeken eten als afsluiter van een kinderfeestje of gewoon er even tussenuit met de collega's.

De Waterspiegel ligt midden in de uiterwaarden. Daardoor is het niet alleen parkeren voor de deur, maar ook gezellig samenzijn met uitkijken op de natuur, het water en de bootjes. Bij mooi weer is er altijd wel een plekje uit de wind te vinden en wordt het buitenleven nog meer versterkt. Warme lampen en de haard houden bij koud weer de neerslag buiten en benadrukken de warmte binnen.

Pannenkoekenhuis De Waterspiegel, Eiland van Maurik 8, 4021 GG te Maurik. 0344-691232. Reserveren via info@dewaterspiegel-maurik.nl of op www.pannenkoekenhuizen.com.