• Gouden Soeplepel

Wie wint de eerste Gouden Soeplepel?

HEUVELRUG Iedereen is welkom om op 19 januari in het gemeentehuis in Doorn kennis te maken met de 25 deelnemers aan de wedstrijd om de Gouden Soeplepel, hun soepen en het verhaal erachter. In elke soep is minstens één lokaal ingrediënt verwerkt. De aangemelde soepen hebben namen als Maarnse Zwerfkeiensoep, Pittige Piratensoep, Vergeten Groentesoep en Toffe Aardpeersoep.

Edith Hazelzet

Wat zal Janny ervan zeggen? Wie de Gouden, Zilveren en Bronzen soeplepel wint, wordt bepaald door een deskundige jury, met daarin Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt, burgemeester Frits Naafs en topchef André van Aalten. Daarbij telt de smaak van de soep én het verhaal achter de soep.

De wedstrijd begint om 16.00 uur met 1-minuutpitches van de soepmakers, gevolgd door het proeven van de soepen door jury en publiek vanaf 16.30 uur. Na beraadslaging door de jury en het uitbrengen van stemmen voor de publieksprijs is om 18.00 uur de prijsuitreiking met toelichting door de jury. Aansluitend kunnen bezoekers samen soep eten, met daarbij livemuziek van onder andere PiratenKoor ManOverBoord.