• VVV HEUVELRUG

Vier de winter mee op de Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG Met de aankomst van Sinterklaas in het land wordt op zaterdag 12 november het startsein gegeven voor Winter op de Heuvelrug. Vele tientallen ondernemers, musea, restaurans en evenementenorganisatie doen weer mee dit jaar.

De bundeling van winterse activiteiten in de regio is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei (RBT). Voor de tweede keer bundelt het RBT Heuvelrug en Vallei alle winterse activiteiten op de Heuvelrug. De activeiten duren tot 8 januari 2017. De highlights staan in een folder die wordt gedistribueerd via de partners van RBT en de VVV agentschappen en informatiepunten in de regio. Het volledige aanbod is te zeien in een online agenda op winter.opdeheuvelrug.nl

Nieuw dit jaar is dat het RBT inwoners en bezoekers kerstkaarten aanbiedt om te versturen naar vrienden en familie, waarbij zij uitgenodigd worden om tijdens de kerstvakantie een hartverwarmende winterse activiteit samen te ondernemen. De kerstkaarten worden uitgedeeld op diverse kerstmarkten in de regio waar er direct één geschreven kan worden die het RBT vervolgens gratis verstuurd. Via Social media zal het RBT de exacte locaties bekend maken waar de kaarten worden uitgedeeld.

WINTER OP DE HEUVELRUG De natuur in de Utrechtse Heuvelrug is schitterend in de winter. Wandelen dwars door het prachtige agrarische gebied, over landgoederen en langs de vele boerenerven. Niet alleen de natuur trekt bezoekers in de winter. Ook de indrukwekkende kastelen en landgoederen die de heuvelrug rijk is, zijn de ideale bestemming voor een dagje uit in eigen land. Wie winter zegt, denkt natuurlijk ook meteen aan de Sinterklaas- en Kerstactiviteiten. Sinterklaas komt ook dit jaar weer logeren in Slot Zeist. En net als vorig jaar wordt Ouwehands Dierenpark in Rhenen omgetoverd tot Park van Sint. Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer volop kerstconcerten, kerstmarkten en speciale sinterklaas- en kerstvoorstellingen.