• Archief BDU Media

Provincie vervangt wegverlichting N225 en N226

HEUVELRUG De provincie Utrecht gaat vanaf eind augustus tot en met september aan de slag met het vernieuwen van de wegverlichting op diverse plaatsen langs de N224 tussen Leersum en Driebergen en langs de N226 tussen Leersum en Woudenberg.

De vernieuwing betreft de verlichting die zowel technisch als economisch toe is aan vervanging. Een deel van de lichtmasten wordt vervangen door nieuwe exemplaren van aluminium. De werkzaamheden vinden plaats tussen 26 augustus en 12 september, op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 15.00 uur. 

DIMBARE LEDVERLICHTING De bestaande armaturen worden vervangen door nieuwen met dimbare ledverlichting, dat wil zeggen d at de provincie de hoeveelheid licht op vaste tijden kan aanpassen. Dit is naast kostenbesparend ook nog eens beter voor de CO2 uitstoot en de lichtvervuiling.

DONKER Daarnaast is het beleid erop gericht om lichthinder te beperken en energieverbruik te verminderen. Dit betekent dat het donker zal zijn waar het kan. De verkeersveiligheid staat daarbij hoog in het vaandel dus er zal gekeken worden naar innovatieve verlichting zoals oplichtende markering. Verlichting in natuurgebieden zal zoveel mogelijk beperkt worden.