• Groep 8 van De Meent oefent veel om straks te schitteren tijdens het 'Kerst Muziek Gala'.

    Monique José Timmermans

Maarnse klas gaat optreden op tv en voor koningin Maxima

MAARN Er klinkt muziek in de gangen van WereldKidz De Meent. Er wordt hard geoefend voor het 'Kerst Muziek Gala' op televisie waar groep 8 aan meedoet. Hoe komt het dat deze klas gaat optreden voor koningin Maxima, erevoorzitter van het platform 'Méér Muziek in de Klas'? Ze zijn de muzikaalste klas van de provincie Utrecht en ze zijn op zaterdag 30 november om 18.25 uur te zien in de populaire 'Lang Leve de Muziek Show' op NPO3.

Monique José Timmermans

Het is de laatste van vier kwartfinales, de eerste is afgelopen zaterdag uitgezonden. Het moet nog geheim blijven tot na de uitzending of De Meent een ronde verder is. De leerlingen hebben in ieder geval heel veel plezier beleefd aan hun avontuur. Dit weten ze over vijftig jaar nog.

FILMPJE ,,Het is sowieso een muzikale klas", vertellen Esther Gorzeman en Remco de Koning, de leerkrachten van groep 8. ,,Maar liefst 20 van de 29 kinderen spelen een muziekinstrument. Een van de ouders opperde daarom het idee om een filmpje te maken voor de voorrondes van de 'Lang Leve de Muziekshow'."

En dat is gebeurd. Het zelfgeschreven nummer waarin ook gezongen en gedanst werd, werd uitgekozen voor de provinciale wedstrijd in het theater in Houten. Daar is De Meent gekozen als muzikaalste school van de provincie Utrecht.

OEFENEN ,,Dat was voor de zomervakantie en tijdens de vakantie begonnen de papieren binnen te stromen. Want maar drie weken na het begin van het schooljaar begon de volgende ronde. Er komt elke maandagmiddag een muziekdocente, er is gedanst met Lucia Marthas, er is een cameraploeg op school geweest om een filmpje te maken. En iedereen leeft ontzettend mee."

SHOW Klassenvertegenwoordigers Saartje en Minou vertellen over de opname van de kwartfinale. ,,De spellen waren het leukst om te doen. We waren heel goed in het raden van de liedjes die op een ander deuntje werden gezongen. En ook wisten we heel veel antwoorden op de vragen. De vallende noten waren leuk om te doen. De lessen van Lucia Marthas zijn toegepast in de Dance Battle.

DOUCHE Ook de leerkrachten moesten aan de slag. Juf Esther heeft onder de koude douche laten horen hoe muzikaal ze is. ,,Dat was niet zo eenvoudig. Ik stond gewoon te rillen van de kou. De leerkrachten van de andere scholen waren slimmer met een regenjas aan", lacht ze als ze terugkijkt op het avontuur.

BN'ERS Maar niet alleen de spellen zijn natuurlijk spannend, ook de bekende Nederlanders, zoals presentator Buddy Vedder en zanger Roel van Velzen, de gastartiest in de uitzending.

BAND Intussen blazen de jongens hun longen uit hun lijf. ,,Het gaat echt al beter dan vorige week en de week hiervoor", fluisteren Saartje en Minou. ,,Het komt echt goed, straks mogen ze meespelen in de band van Eric van Tijn. Dat is natuurlijk supervet."

OPNAME Er wordt binnenkort een hele dag in het weekend gerepeteerd en op een woensdag wordt het 'Kerst Muziek Gala' opgenomen. Een deel van de klas in de band, een ander deel zingt en de rest danst. Iedereen doet mee. Het 'Kerst Muziek Gala' wordt uitgezonden op woensdag 22 december op NPO1. Maar eerst allemaal voor de buis om De Meent te volgen in de strijd.

Uitzending op zaterdagen om 18.25 uur bij Zapp op NPO3. De Meent op 30 november. Kijk hier voor meer informatie.