• Kunstenares Laura Stekkinger kleurt de wereld mooier.

    Familie Stekkinger

Driebergse maakt wereld kleurrijker

DRIEBERGEN In de huidige mode vindt Laura Stekkinger (25) kleding vaak te veel op elkaar lijken. Daar wilde de creatieve kunstenares wat aan doen. Sinds een aantal maanden beschildert ze kleding. ,,Zo krijgt ieder kledingstuk een eigen en unieke uitstraling."

Danny van der Linden

Haar atelier bevindt zich op zolder bij haar oma. Laura Stekkinger is er blij mee. Haar schilderhobby is nogal uit de hand gelopen. Hoewel ze eerst voor haar plezier schilderijen maakte op traditionele wijze, kwam ze eigenlijk bij toeval op een succesvol idee. ,,Mijn broertje had een pet. Daar had hij wat op getekend. Zo ontstond het idee om eens een jasje te beschilderen. Via internet ging ik aan de slag om dingen uit te zoeken. Ik ontdekte speciale textielverf, maar vond via online video's ook tips over het beschilderen van kledingstukken."

ONMISBAAR Uiteindelijk bleek het internet onmisbaar voor Stekkinger, want ook het contact met haar klanten en de inspiratie verlopen via de digitale snelweg.

,,In Amerika is het beschilderen van kleding iets gebruikelijker dan in Nederland", legt Stekkinger uit. ,,Veel jongeren zijn niet erg geïnteresseerd in kunst, maar vinden het wel leuk om hun eigen unieke uitstraling te creëren. Zo willen ze zich graag uiten en een beschilderde jas of tas kan daar zeker bij helpen." Stekkinger beschildert ook schoenen. De kunstenares voetbalt zelf bij FC Driebergen en heeft door haar creativiteit de meest bijzondere voetbalschoenen van Nederland.

WERKWIJZE ,,Mensen kopen zelf een spijkerjasje", legt Stekkinger uit. ,,Dat sturen ze naar me op. Ondertussen zijn de wensen en ideeën dan al besproken. Dan maak ik een ontwerp. Als dat is goedgekeurd, beschilder ik het jasje dat ik vervolgens weer terugstuur." Twee dagen in de week werkt de inwoonster van Driebergen inmiddels als ZZP'er. ,,Maar ik doe ook aan online marketing in mijn werk." En dat laatste komt weer goed uit bij het 'aan de man brengen' van haar schilderkunst. ,,Zo blijk je met internet meer te kunnen doen dan veel mensen denken."

BRUILOFTEN Laura Stekkinger merkt dat er veel aanvragen komen vanuit de bruidswereld. ,,Vrouwen die gaan trouwen dragen tegenwoordig vaak een jasje bij hun jurk. Dat jasje willen ze dan graag laten passen bij bijvoorbeeld de trouwkaart", legt Stekkinger uit. ,,Dus dan vragen ze mij om dat te maken."

Zelf heeft Stekkinger nog geen trouwplannen. ,,Mijn vriend en ik willen graag eerst een wereldreis maken", aldus de Driebergse.

LIVE COSTUMIZING De modewereld heeft Stekkinger ook gevonden. ,,Ik ben onlangs voor een bekend modemerk gevraagd om producten in de winkel te beschilderen. Live costumizing noemt men dat. Dan kopen mensen een product in die winkel en kunnen dat door mij laten beschilderen waar ze bij staan in de winkel. Dat bleek een groot succes!"

Daarnaast maakt Stekkinger ook schilderijen en muurschilderingen in opdracht. ,,Ik maak kunst op verschillende manieren en in allerlei vormen", schrijft Stekkinger op haar website. Met haar kunst wil de kunstenares de wereld een beetje kleurrijker maken. ,,En het is natuurlijk gaaf als je dat kunt doen door dit te laten zien op wat mensen dagelijks dragen."

Wie het werk van Laura Stekkinger wil bekijken of in contact wil komen met de kunstenares, verwijzen wij graag door naar haar website: www.artbyheartlaura.com