• Indrukwekkende wagens, zoals 'Het ijzeren paard,' zullen in 2020 aan de Hoflaan te zien zijn.

    Wilco Willemse

Bloemencorso verhuist terug naar Hoflaan

LEERSUM Het Bloemencorso van Leersum zal in augustus 2020 als vanouds plaatsvinden aan de Hoflaan, in plaats van op het Kerkplein en de Englaan. Het corso verhuist vanwege de aangescherpte regelgeving voor evenementen op de openbare weg. Het parcours voor de corsowagens blijft hetzelfde, maar ze worden tentoongesteld aan de Hoflaan, waar in SCC De Binder de prijsuitreiking en het feest zullen plaatsvinden. Ook de bijbehorende markt verhuist richting De Binder, waar op De Kolk de kermis plaatsvindt.

Edith Hazelzet

Vanwege de sloop van 'Het Hof' en 'De Kolk' en de bouw van SCC De Binder verhuisde het Bloemencorso in 2006 naar het Kerkplein en omgeving, waar het sindsdien dertien keer plaatsvond. Corso-voorzitter Hans Charvat benadrukt dat het bestuur het besluit om terug te keren naar de Hoflaan pas afgelopen donderdagavond nam: ,,Wij zullen uiteraard in contact treden met alle omwonenden om het evenement ook voor hen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Verder moeten we nog het een en ander kortsluiten met de gemeente. Maar de mensen van De Binder zijn erg enthousiast en ze denken geweldig met ons mee, wat we bijzonder waarderen."

LOKALE HORECA Wilco Willemse, de zakelijk leider van SCC De Binder, bevestigt dat zijn team er zin in heeft: ,,Nu kunnen we De Binder, toch een centrale plek in Leersum, bij het grootste evenement in Leersum betrekken, en nemen we het corsobestuur alles rondom de horeca uit handen." Hier wil hij zoveel mogelijk lokale horeca-ondernemers bij betrekken. ,,Ik nodig hen allemaal uit om met ons mee te denken en mee te doen, om niet alleen hier rondom De Binder maar ook aan het Kerkplein en de Julianalaan met elkaar goede horeca neer te zetten. Ik hoop dat hiermee het corso nog meer van Leersum wordt dan het al is, en dan vooral voor de ondernemers. Een uitnodiging aan hen volgt binnenkort."

Bij twee bouwgroepen is onrust ontstaan over het besluit rond de verhuizing. Net als bij de verplaatsing van de Hoflaan naar het centrum is niet iedereen het er mee eens.