Apotheek 'Het Bosje' naar Allemanswaard

AMERONGEN Het servicepunt van apotheek 'Het Bosje' heeft maandag 21 maart de deuren geopend van de nieuwe locatie in de Allemanswaard in Amerongen.

Pander Roskam

Sinds 2014 heeft de Service Apotheek in het gezondheidscentrum van Elst en een servicepunt in Amerongen. Apotheker Jan Joost Valeton licht toe hoe hij kwam tot deze opzet: ,,Als apotheek heb je toch wel zo'n 10.000 cliënten nodig om het financieel rendabel te krijgen. Elst en Amerongen zijn eigenlijk te klein voor ieder een zelfstandige apotheek. Toen wij de apotheek overnamen, hebben we besloten om een efficiëntieslag te maken."

SERVICEPUNT De recepten van Ameronger patiënten komen binnen in Elst. ,,Daar zijn de medicijnvoorraden, wordt alles klaargemaakt en worden de controles gedaan. Bij het servicepunt kan men het recept inleveren en de medicijnen afhalen. Men kan hier ook terecht voor vragen over de benodigde medicijnen."

Twee keer per dag worden de medicijnen voor Amerongen vanuit Elst naar het servicepunt gebracht, waar ze vervolgens opgehaald of gratis thuisbezorgd kunnen worden. ,,Daarnaast kan men bij een servicepunt ook terecht voor geneesmiddelen zonder recept. En mensen kunnen vragen stellen over kleine kwalen als verkoudheid, griep of huidproblemen."

Tot nu toe was het servicepunt te vinden bij de rotonde in Amerongen. ,,Dat pand is van de woningbouwvereniging. Toen de apotheek in 2014 werd overgenomen van de familie Bosman is afgesproken dat de apotheek zou verhuizen wanneer de Allemanswaard helemaal opgeleverd zou zijn. Voor het servicepunt was het oude pand veel te groot. Prima voor een volledige apotheek, maar nu hebben we genoeg aan ongeveer een derde van de ruimte."

PARKEREN Bij de Allemanswaard is meer parkeergelegenheid. De gratis parkeergarage, bereikbaar vanaf de Koenestraat, heeft een interne uitgang in de Allemanswaard, vlak naast het servicepunt. Aan de overzijde van het grasveld en aan de achterzijde van het gebouw is ook een aantal parkeerplaatsen.

Het multifunctionele centrum Allemanswaard huisvest een aantal instellingen op het gebied van gezondheid: Saltro, Vitras, Podotherapie De Heuvelrug en de Praktijk voor Shiatsu. ,,Daar sluiten wij graag op aan als apotheek. Wellicht dat er in de toekomst ook nog een huisarts bij komt, dat zou natuurlijk mooi zijn. Voor ons is het prettig dat het een centrale locatie is, met een modernere uitstraling."

OPENING De officiële opening is op donderdag 31 maart. ,,Die dag zijn er allerlei activiteiten. Men kan zich inschrijven voor een huidadvies. Door middel van een huidanalyse krijgt men een persoonlijk advies over wat men kan doen om de huid te verbeteren. Ook kan men op deze dag bij ons het cholesterol en bloedsuiker laten meten. En er zijn diverse kortingen op het handassortiment."

Apotheker Valeton is in principe aanwezig in de apotheek in Elst, omdat daar de bereiding en de bewaking plaats vindt, maar hij is ook regelmatig in Amerongen. ,,Als men mij wil spreken, is het prettig om van tevoren een afspraak te maken."

Kijk hier voor meer informatie.