Overig

HEUVELRUG Roy Schalkwijk, beter bekend als BBQ Junkie, is de bekendste barbecueblogger van Nederland. Normaal deelt hij zijn tips en recepten op z'n website bbq-junkie.nl. Nu doet hij dat ook met de lezers van Nieuwsblad De Kaap.nl en Stichtse Courant.nl.
MAARN In een woning aan de Kapelweg in Maarn heeft de politie gisteravond een explosief aangetroffen. Vandaag wordt gekeken wat er met het projectiel moet gebeuren. Naast politie, zijn ook de brandweer en Explosieven Opruimingsdienst Defensie en ambulance aanwezig. De straat is volledig afgezet.
Advertorial
DRIEBERGEN Ongeveer 1500 Driebergse huishoudens zaten dinsdagochtend enige tijd zonder stroom vanwege een storing. De stroomstoring begon volgens Stedin rond 8.23 uur. Om 9.30 uur waren alle klanten weer voorzien van stroom.
HEUVELRUG Regelmatig genoeg drinken, goed insmeren met zonnebrandcrème, niet te vaak en te veel in de zon vertoeven. Dat zijn de voornaamste adviezen van het RIVM nu de temperatuur zelfs al over de 30 graden Celsius gaat. Sinds woensdag is het Hitteplan actueel.
Advertorial
DOORN Van Veldhuizen womenswear heeft alles in huis om warm de winter door te komen. Van stijlvolle mantels tot behaaglijke jassen, aan te vullen met warme...
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een inwoner van Driebergen-Rijsenburg is dinsdag 23 juni koninklijk onderscheiden door burgemeester Frits Naafs. 
Advertorial
MAARN Zorgverleners Marco Meurs en Jelke Fokkinga wilden dat dagcentrum De Regenboog het predicaat fairtrade zou krijgen. Ze dienden een aanvraag in bij...
DRIEBERGEN Afgelopen week kwam het nieuwste boek uit van Janneke Schotveld, kinderboekenauteur uit Driebergen. ‘De avonturen van de dappere ridster’ is geïllustreerd door de prijswinnende illustrator Milja Praagman. Samen sloegen zij vrijdag Manda Heddema, de nieuwe eigenaar van boekhandel Jacques Baas, tot de eerste ridster van Nederland.
HEUVELRUG (ANP) Mensen die dit jaar ter gelegenheid van Koningsdag een lintje toegekend kregen, ontvangen dat nu op vrijdag 3 juli. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden.
HEUVELRUG (ANP) Cafés en terrassen zijn weer open. Na weken dicht te zijn geweest vanwege de coronacrisis hebben veel horecagelegenheden om 12.00 uur de deuren weer geopend. De aanloop verliep op veel plaatsen gemoedelijk. Het is in veel steden druk, maar meldingen van lange wachtrijen of incidenten zijn er vooralsnog niet.