Dossiers

Coronavirus

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep, ook de regio Utrechtse Heuvelrug wordt door het virus en de maatregelen geraakt. In dit dossier bundelt De Kaap/Stichtse Courant de artikelen over dit onderwerp. Tips of nieuws te melden? Mail naar dekaap@bdu.nl

Coronavirus

Het coronavirus houdt Nederland in de ban. Lees hier alles over het virus in onze gemeente. 

Vakantiewerk

Veel jongeren gebruiken hun zomervakantie voor een vakantiebaantje om een leuk zakcentje te verdienen en misschien ook wel om lekker bezig te blijven. Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant zoekt deze zomer een aantal van die jongeren op. In dit dossier lees je hun belevingen.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Ontruiming Wildzicht

De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil camping Wildzicht aan de Gooyerdijk in Leersum ontruimen en gaf eigenaar Bert van Doorn de opdracht het terrein schoon te maken en op te ruimen. Maar die is het niet eens met de ontruiming en vecht het gemeentebesluit aan bij de rechter.

Zwembadkwestie Heuvelrug

Twee binnenzwembaden in de gemeente is een kostbare aangelegenheid. Toen het contract voor zwembad Woestduin in Doorn met exploitant Laco afliep, zag wethouder Henk Veldhuizen zijn kans schoon: 'We sluiten Woestduin en gaan alleen verder met De Zwoer in Driebergen', dacht hij.

De Ontdekkingsreis

Basisschool De Ontdekkingsreis moest in 2016 haar onderkomen aan de Driebergsestraatweg in Doorn verlaten, maar een goed alternatief was er toen nog niet.

Clubgezichten

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke donderdag in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant en online gebundeld in dit dossier. Tips?

Spoortunnel Maarsbergen

Lange discussies, veel verdeeldheid en grote sommen geld. Dat is in het kort waar het over gaat bij de plannen om te komen tot een spoortunnel in Maarsbergen. Dat er wat moet gebeuren, daar is iedereen het wel over eens. Maar wat?

Amersfoortseweg Doorn

Er zijn diverse klachten over de Amersfoortseweg in Doorn. Er zou sprake zijn van toenemende verkeersoverlast en een groeiende onveiligheid. Het onderwerp heeft ook de politieke agenda van Utrechtse Heuvelrug gehaald, maar een goede aanpak van de problemen is nog niet voorhanden.

Toekomst Welnúh

Het zou goed kunnen dat Welnúh in 2017 ophoudt te bestaan. Het werk dat de welzijnsstichting biedt zou dan wel door gaan, maar Welnúh zelf is zo klein geworden dat een zelfstandig bestaan niet langer gerechtvaardigd lijkt. En dat zorgt hier en daar voor onrust.

Basisschool De Uitkijk

De Amerongse basisschool De Uitkijk betrok begin 2015 een nieuw schoolgebouw in de Allemanswaard. Maar de school staat door teruglopende leerlingenaantallen flink onder druk en wordt zelfs met sluiting bedreigd.

Maarten Maartens 1915-2015

In 2015 werd de honderdste sterfdag van de Doornse schrijver Maarten Maartens herdacht. In een periode van enkele maanden waren er op de Utrechtse Heuvelrug meerdere activiteiten waarin de herdenking van de schrijver centraal stond.

Gif-affaire stomerij Van Boordt

Bij de vestigingen van stomerij Van Boordt in Doorn en Driebergen is jarenlang gif weggelekt. De ontdekking hiervan leidde onder meer tot de ontruiming van omliggende woningen en een uitgebreid saneringsplan.

Bloemencorso 2015

Het Bloemencorso in Leersum is een begrip in Nederland. In 2015 bouwden zo´n twintig bouwgroepen mee aan de corsowagens. Een overzicht van de voorbereidingen en het verloop van het Bloemencorso 2015.

Meer dossiers