Eerste voorstelling na corona: reprise opera Le Nozze di Suzanna in Doorn

05-07-2020, 22:12 | Lezersnieuws | Ali Hendriksen

Op zaterdag 11 juli zijn er in Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 4, Doorn twee voorstellingen gepland waar maximaal 30 personen per voorstelling een plaats kunnen krijgen op 1,5 m. afstand, dus vol is vol!                             Cursisten van de koorcursus bij Heuvelrug Muziekschool en solisten van de operagroep o.l.v. speldocent Petra Wilmer en zangdocent Ali Hendriksen hebben een nieuw en verrassend script ingestudeerd, waarbij de zangers de ruimte hebben en het publiek kan meegenieten

Het verhaal gaat over Suzanna, het kamermeisje van de gravin die graag met Figaro, de kamerheer van de graaf wil trouwen. Maar Figaro en Suzanna zijn door hun baas, graaf Almaviva naar Londen gestuurd voor een klusje….Dat is duidelijk een voorwendsel om de kamers dichtbij de vertrekken van de graaf in te richten, want de graaf probeert haar voortdurend te verleiden….. hoe loopt dat af?                                                                           Afgelopen maart stonden we in de startblokken om de nieuwe bewerking van de opera van Mozart op de planken te brengen in Cultuurhuis Pleiade Doorn. Zoals alle andere culturele organisaties moesten ook wij de voorstellingen in Doorn, Zeist en Wageningen afgelasten. We zijn dan ook bijzonder blij dat het nu lukt om de opera voor het voetlicht te brengen!      

We hebben van de nood een deugd gemaakt en de aanpassingen als gevolg van de Corona-maatregelen geïntegreerd in een verkorte versie van Le Nozze di Suzanna. We gaan met minder spelers de vloer op, creëren mooie “verbindingen op afstand” en het publiek neemt een bijzondere plaats in op de galerij van Cultuurhuis Plèiade.  De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Nieuwsgierig geworden naar deze bruiloft? Reserveer een kaartje via mail aan zangstudioalali@gmail.com o.v.v. naam en telefoonnummer, het aantal personen en een bevestiging van gezondheid. We vragen om zelf een klapstoel of kruk mee te nemen en thuis naar het toilet te gaan.

Wanneer: zaterdag 11 juli 16.15 uur en zaterdag 11 juli 19.30 uur

kosten: € 10,00 (giften van harte welkom om de onkosten te bestrijden)

Waar: Cultuurhuis Pleaide, Kerkplein 4, Doorn.