• Politie

Politie zoekt nog steeds naar vermiste Adam Szkwarek

AMERONGEN De politie is nog altijd op zoek naar de Poolse Adam Szkwarek. Hij verdween zondag 24 november rond 23.00 uur uit Amerongen. Er bestaan zeer grote zorgen over zijn gezondheid.

De man lijdt aan een delier, meldt de politie vrijdag. ,,Adam heeft zijn woning in deze ernstige, verwarde toestand verlaten. Door zijn psychische klachten kan hij niet goed voor zichzelf zorgen. Vanwege zijn psychische gezondheid wil de politie hem snel vinden, zodat Adam de nodige hulp kan krijgen. Sinds zijn verdwijning ontbreekt van hem echter nog altijd elk spoor." 

SIGNALEMENT Adam Szkwarek is een man van 46 jaar en 1.70 tot 1.75 m lang. Hij heeft een normaal postuur, grijs haar, een slecht gebit en mist enkele tanden. Hij heeft een opvallende tatoeage op zijn rechterhand, tussen zijn duim en wijsvinger. Betreft een hartje. Hij droeg bij zijn verdwijning een driekwartsbroek (bermuda) in jeanskleuren, zwart t-shirt, groene of blauwe klompen van het merk Crocs. Adam spreekt de Poolse taal.

GETUIGENOPROEP De politie heeft na zijn verdwijning uitgebreid gezocht in Amerongen en omgeving. Ook een zoekploeg van het veteranenzoekteam is bij deze zoekactie ingezet. Verder zijn speurhonden, drones en een helikopter ingezet. Tot dusver heeft het onderzoek er nog niet toe geleid dat Adam is gevonden. De politie hoopt daarom dat getuigen zich alsnog melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Online een tip doorgeven kan ook.