• Politie

Bovenwoning Dorpsstraat gebruikt voor GHB-handel

DOORN In een woning boven een restaurant aan de Dorpsstraat heeft de politie bij een doorzoeking drugs gevonden. Het gaat volgens de burgemeester Frits Naafs om 'MDMA, amfetamine en een aanzienlijke hoeveelheid GHB'. De harddrugs worden momenteel door het Forensisch Instituut onderzocht. De burgemeester heeft besloten om de bovenwoning voor een periode van vier weken te sluiten.

Michiel Schaaij

Volgens de burgemeester werd de huiszoeking al eind september uitgevoerd na meerdere tips van omwonenden. Naafs benadrukt dan ook, dat inwoners een belangrijke rol hebben bij de opsporing van verdovende middelen. ,,Uit deze politieactie blijkt dat als inwoners aan de bel trekken, daar ook echt iets mee gebeurt. Veiligheid doe je samen." 

DRUGSHANDEL Bij de doorzoeking van de woning werden handelshoeveelheden verdovende GHB, MDMA en speed aangetroffen, meldt Naafs. Bovendien waren er ook andere aanwijzingen dat er sprake was van drugshandel vanuit de woning. Naafs reageert resoluut: ,,Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente". In een verklaring zegt hij dat het bezit en de handel in verdovende middelen voor een onveilige en onprettige leefomgeving zorgt.

TIPGEVER ,,Alle inwoners moeten zich in hun eigen buurt of wijk veilig kunnen voelen", aldus Naafs. Overigens ligt de woning recht tegenover de werkkamer van de burgemeester in het cultuurhuis, maar Naafs zegt dat hij zelf niet de tipgever was die de politie op het spoor van de verdovende middelen zette. De drugswoning wordt donderdag officieel verzegeld. Dat gebeurt op basis van regionale afspraken tussen de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie.

FACEBOOK Een bericht in een regionaal dagblad dat er dit jaar al veertig verdachten van drugshandel in Utrechtse Heuvelrug zouden zijn aangehouden, wordt door Naafs ontkracht. ,,Iemand had iets afgehaald van de Facebook-pagina van de politie, maar dat niet goed geïnterpreteerd." Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond zal Naafs daarover uitleg geven.